New Holland viert 20e jubileum van CX-topmaaidorser

17 november 2022

New Holland viert de 20e verjaardag van haar CX-topserie die superconventioneel maaidorsen op de kaart heeft gezet. Sinds zijn introductie heeft hij de lat qua capaciteit, flexibiliteit en oogstkwaliteit steeds hoger gelegd. De CX bevat werkelijk toonaangevende technologie en heeft de grenzen van innovatie verlegd, en daarmee in zijn lange loopbaan 33 prestigieuze onderscheidingen in […]

New Holland viert de 20e verjaardag van haar CX-topserie die superconventioneel maaidorsen op de kaart heeft gezet. Sinds zijn introductie heeft hij de lat qua capaciteit, flexibiliteit en oogstkwaliteit steeds hoger gelegd. De CX bevat werkelijk toonaangevende technologie en heeft de grenzen van innovatie verlegd, en daarmee in zijn lange loopbaan 33 prestigieuze onderscheidingen in de wacht gesleept. De ruim 20.000 eenheden die over de hele wereld zijn verkocht, getuigen van het succes dat tot op de dag van vandaag voortduurt. De CX-maaidorser wordt op de stand van New Holland op de SIMA-beurs tentoongesteld in een speciale uitvoering ter ere van deze belangrijke mijlpaal.

Lars Sorensen, New Holland Global Product Combine Leader, zei: “Toen we de CX in 2002 introduceerden, maakte hij op het eerste gezicht enorm veel indruk met zijn golvende lijnen die braken met de traditie van de hoekige vormen van de toenmalige maaidorsers. Het was een gepast begin voor een maaidorserserie die later talloze baanbrekende innovaties zou introduceren en de meest bekroonde maaidorser met schudderzeven ter wereld zou worden.”

Een geschiedenis van baanbrekende innovaties gebouwd op een sterke nalatenschap

De topserie CX-maaidorsers kwam voort uit de sterke nalatenschap van de oogstexcellentie van New Holland, die baanbrekende kenmerken omvat, zoals de centrifugaalafscheider die het merk in 1972 introduceerde, de geïntegreerde armleuning vanaf 1993 en de grootste dorstrommel in de sector, met een doorsnede van 750 mm die in 2001 werd geïntroduceerd.

De 20-jarige geschiedenis van de CX is doorspekt met de meest prestigieuze lofbetuigingen in de sector, zoals Machine van het Jaar op Agritechnica en SIMA Innovation Awards. Het was de eerste maaidorser die werd ontworpen voor precisielandbouw, zijn productiviteit is de afgelopen 10 jaar alleen al met 17% gestegen en zijn uitstekende gewasflexibiliteit is nog verder verbeterd.

De CX-serie is altijd blijven innoveren en in 2020 introduceerde hij de Ultra-FlowTM gesegmenteerde dorskorf op de markt, het eerste dorskorfconcept in de sector sinds de introductie van de zelfaangedreven maaidorsers in 1952. Dit unieke ontwerp van de dorstrommel, die 16% minder dorsvermogen gebruikt, waardoor het brandstofverbruik afneemt en het vermogen van de maaidorser met 15% toeneemt, werd in de Agritechnica Innovation Awards 2019 onderscheiden met de zilveren medaille. De CX bevat werkelijk toonaangevende technologie, met geavanceerde oplossingen, zoals de Nutrisense-technologie voor analyse van voedingsstoffen die landbouwers helpt om goed geïnformeerde beslissingen te nemen om hun gewassen rendabeler te maken, die bij de SIMA Innovation Awards 2021 een zilveren medaille aan de prijzenkast toevoegde.

Tegenwoordig blijft de CX-maaidorser een vooraanstaande rol spelen, door klanten de Opti-Speed™ automatisch verstelbare schudderzeven met variabele snelheid, SmartTrax™-, Opti-Fan™-, Opti-Clean™- en Opti-Spread™-technologieën, het beste comfort in zijn klasse met de Harvest SuiteTM Ultra-cabine, de vermogens- en brandstofefficiëntie van de HI-eSCR ECOBLUE 2.0™ FPT-motor te bieden. De voordelen: een uitstekende capaciteit, superieure oogstkwaliteit, lagere bedrijfskosten en absoluut rijplezier. 

Nieuwe FD2 FlexDraper® biedt hoge capaciteit en snelheid

De CX is nu verkrijgbaar met de splinternieuwe FD2 Flex Draper, het eerste aanbod afkomstig uit de samenwerking van New Holland met MacDon Industries dat een unieke flotatierespons, meer flexibiliteit van het maaibord en een ultieme snijcapaciteit bevat voor een superieure oogstervaring. De FD2 Flex Draper, ontworpen om het oogsten gemakkelijker te maken, ontlast bestuurders door een eenvoudige instelling en bediening.

De FD2 Flex Draper gebruikt het MacDon Active Float-systeem dat ervoor zorgt dat de flotatierespons met 70% meer flexibiliteit omgaat met wisselende ondergronden. Het MacDon ClearCut™-snijsysteem met hoge snelheid biedt klanten het koppel en de duurzaamheid om door de meest uitdagende snijomstandigheden te ploegen. De MacDon Active Crop Flow biedt als onderdeel van de FD2 Flex Draper samen met de opraapdoeken aan de zijkant een maaibord-eerst-invoer van gewassen naar het FeedMax™-gewasinvoersysteem voor een efficiënte toevoer en betere dorsprestaties.

De samenwerking van New Holland met MacDon Industries, aangekondigd in 2021, begon door een gemeenschappelijke interesse in het creëren van oogstmachines die landbouwers helpen om hun prestaties in het veld te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen. Dit is de eerste stap in het nieuwe samenwerkingsverband en de twee merken zullen blijven samenwerken om de beste oogstproducten in hun klasse te ontwikkelen.