MERGENTO VT 9220 ontvangt onderscheiding “FARM MACHINE 2023”. Nieuwe PÖTTINGER bandhark ontvangt onderscheiding op SIMA

7 november 2022

De nieuwe MERGENTO VT 9220 bandhark van de oogstspecialist PÖTTINGER is tijdens de SIMA-beurs op 6 november 2022 in Parijs uitgeroepen tot “FARM MACHINE 2023”. De titel “FARM MACHINE 2023” is een van de meest gewilde in de wereld van de landbouwmachines en wordt toegekend door journalisten van de landbouwvakpers. Elke categorie machines heeft zijn […]

De nieuwe MERGENTO VT 9220 bandhark van de oogstspecialist PÖTTINGER is tijdens de SIMA-beurs op 6 november 2022 in Parijs uitgeroepen tot “FARM MACHINE 2023”.
De titel “FARM MACHINE 2023” is een van de meest gewilde in de wereld van de landbouwmachines en wordt toegekend door journalisten van de landbouwvakpers. Elke categorie machines heeft zijn winnaar, en in de categorie “voederwinning” is dat de MERGENTO.

De MERGENTO pick-up haalt het voer uit de gewaslaag. Vervolgens wordt het voorzichtig door de banden getransporteerd en in een zwad gelegd zonder verder contact met de grond. Dit heeft twee grote voordelen: enerzijds blijven de grond en de stenen op de grond, omdat ze niet door de opraaptanden worden opgepakt. Anderzijds wordt het bladverlies tot een minimum beperkt, omdat het gewas niet over de grond wordt verplaatst – een voordeel voor droge peulvruchten zoals klaver of luzerne. Dankzij de vele kwaliteiten van de MERGENTO kon hij de titel tegen deze concurrenten in de wacht slepen.
De prijsuitreiking vond plaats op 6 november 2022. Klaus Pöttinger (eigenaar), Markus Baldinger (Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling) en Eric Yoder (Hoofd PÖTINGER Frankrijk) namen de prijs namens PÖTINGER in ontvangst.
Na de onderscheiding “FARM MACHINE 2022” voor de nieuwe generatie JUMBO krachtige voederwagens is deze nieuwe onderscheiding opnieuw een teken van de internationale erkenning van de oplossingen van PÖTTINGER onder het motto “het beste werkresultaat”.