AEROSEM VT 6000 DD: bredere werkbreedte

10 oktober 2022

Maximale prestaties en veelzijdigheid voor het beste werkresultaat. Na het grote succes van de AEROSEM VT getrokken pneumatische zaaimachines met een werkbreedte van 5 m, presenteert PÖTTINGER deze combinatie met een werkbreedte van 6 m. Ook in combinatie met actieve grondbewerking combineert de AEROSEM VT maximale prestaties met grote veelzijdigheid. De AEROSEM VT 6000 DD […]

Maximale prestaties en veelzijdigheid voor het beste werkresultaat.

Na het grote succes van de AEROSEM VT getrokken pneumatische zaaimachines met een werkbreedte van 5 m, presenteert PÖTTINGER deze combinatie met een werkbreedte van 6 m. Ook in combinatie met actieve grondbewerking combineert de AEROSEM VT maximale prestaties met grote veelzijdigheid. De AEROSEM VT 6000 DD wordt ook gekenmerkt door een perfecte zaadplaatsing en maximale bodembescherming.

Bodembescherming – rubberbandrol met grote diameter

De rubberbandwals met grote diameter vermindert de druk op de grond en de rolweerstand, waardoor bodemverdichting wordt voorkomen. Een groot contactoppervlak, gecombineerd met het speciale strookprofiel, zorgt voor een optimale consolidatie van de zaadrijen. Bovendien is de wals hydraulisch gedempt, wat de machine stabiliseert tijdens het zaaien. Met dit materiaal met lage weerstand kunnen hoge snelheden worden bereikt onder verschillende werkomstandigheden.

Precieze zaadplaatsing – hoog rendement

De speciale kenmerken van de pneumatische zaaimachine PÖTTINGER AEROSEM VT verhogen het opbrengstpotentieel en daarmee de winst.

Veelzijdig inzetbaar in verschillende grondsoorten en werkomstandigheden;
Betere zaaibedbereiding met middelzware en zware rotorkopeggen;
Perfecte consolidatie dankzij de overmaatse rubberen riemrol;
Ideale plaatsing van het zaad met de DUAL DISC kouterbalk;
Uitstekend bodemgebruik door rotorkopeg, wals en kouterbalk.

In de lengte verdeelde trechter

De in de lengterichting geplaatste druktank is nu leverbaar met een capaciteit tot 4.600 liter op de AEROSEM VT 6000 DD. Het model met een werkbreedte van 5 m heeft een capaciteit van 2.800 liter. De trechter is in de lengte 50/50 verdeeld. Dit betekent dat zaad en meststof of alleen zaad gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Naast de gemakkelijke toegang tot de zaadbak, maken de guillotinekleppen het gemakkelijk om de zaadwielen te verwisselen wanneer de bak vol is.

Veelzijdigheid van gebruik met de “Single Shoot

Het beproefde drukmeetsysteem biedt een hoge mate van meetnauwkeurigheid. Het maakt een optimale verdeling tussen de rijen mogelijk voor alle soorten zaad en onder de moeilijkste omstandigheden. Elk deel van de trechter heeft zijn eigen doseersysteem, maar daarna wordt het zaad in één enkele lijn getransporteerd (“Single Shoot”). Elke verdeling is individueel instelbaar. Twee verschillende elementen kunnen in één keer in de grond worden geplaatst. Bovendien kunnen twee toepassingskaarten – één voor elke verdeling – worden beheerd en kunnen de zaadhoeveelheden dus worden aangepast.

Bewezen DUAL DISC dubbele schijfkouters

De DUAL DISC dubbele schijfkouter wordt gekenmerkt door zijn nauwkeurige plaatsing van het zaad. De twee overmaatse schijven die de dubbele schijfkouter vormen, zijn licht verschoven om een schone, gelijkmatige voorsnede te vormen. De onderhoudsvrije, gelijkmatig lange schijvenarmen met een rijafstand van 30 cm voor en achter zorgen voor een efficiënte en veilige werking, zelfs bij grote hoeveelheden gewasresten. Met een druk tot 60 kg wordt de voorsnede zelfs bij hoge snelheid correct gevormd. De V-vormige groef zorgt ervoor dat het zaad op zijn plaats wordt gehouden.

Zoals alle PÖTTINGER zaaimachines overtuigt de nieuwe AEROSEM VT 6000 DD door zijn voorbeeldige functionaliteit, zijn unieke verdeling en zijn prestaties.