Veenhuis introduceert lichtgewicht en onderhoudsvriendelijke zodenbemester met unieke X-line constructie

12 september 2022

Veenhuis onthult op AgroTechniek Holland haar nieuwe bemester, de Fullject X-line. De nieuwe Veenhuis Fullject X-line is een lichtgewicht bemester met werkbreedtes tot en met 10,5 meter. De bemester is de meest veilige op de weg met minimaal 35 cm bodemvrijheid en maximaal 4 meter transporthoogte voor alle modellen. Dankzij de unieke X-line elementbevestiging is […]

Veenhuis onthult op AgroTechniek Holland haar nieuwe bemester, de Fullject X-line. De nieuwe Veenhuis Fullject X-line is een lichtgewicht bemester met werkbreedtes tot en met 10,5 meter. De bemester is de meest veilige op de weg met minimaal 35 cm bodemvrijheid en maximaal 4 meter transporthoogte voor alle modellen. Dankzij de unieke X-line elementbevestiging is deze bemester nog eenvoudiger te onderhouden. De Fullject X-line is ontworpen voor zowel gras- als bouwland en is met haar krachtige design een machine voor de toekomst.

De nieuwe Fullject X-line met werkbreedtes tot 10,5 meter is de eerste volledig vernieuwde zodenbemester uit de serie. Richting het jaar 2024 zullen er ook bredere zodenbemesters met werkbreedtes tot en met 15 meter hun intrede doen op de markt.

Mastered together

De Veenhuis Fullject X-line is ontstaan door te luisteren naar de inzichten, ideeën en wensen van de professional. Door de combinatie van twee sterke merken ontstaat er innovatie waar je op kunt bouwen. De nieuwe Veenhuis Fullject X-line is ontworpen om de vakman te ondersteunen op de momenten die er toe doen. Vandaag én morgen.

Uniek lichtgewicht concept voor optimaal comfort

De Veenhuis Fullject X-line is door de slimme constructie en vernieuwde elementen een van de lichtste bemesters in haar klasse. Dankzij dit lichtgewicht concept ervaart de gebruiker optimaal comfort en veiligheid tijdens het rijden en bij het in- en uitklappen.

Veilig op de weg dankzij compacte transportafmetingen

De Fullject X-line kent werkbreedtes tot en met 10,5 meter. Iedere werkbreedte beschikt over voldoende bodemvrijheid (min. 35 cm) in combinatie met een maximale transporthoogte van 4 meter om ervoor te zorgen dat de bestuurder altijd veilig en comfortabel op de weg rijdt. Bij het inklappen worden de elementen hydraulisch ingetrokken waardoor er een grotere bodemvrijheid ontstaat en de bemester nog compacter is in transportstand.

Onderhoudsvriendelijk dankzij nieuwe elementen met unieke X-line bevestiging

Een belangrijke vernieuwing in de Veenhuis Fullject X-Line is het vanuit de Veenhuis Premiumject doorontwikkelde element wat een optimale bodemaanpassing garandeert. Door de open constructie zijn de elementen eenvoudig te reinigen en toegankelijk voor onderhoud.

De Fullject X-line dankt mede zijn naam aan de nieuwe X-line element bevestiging; een uniek onderhoudsarm bevestigingskruis. Dit kruis zorgt voor een lagere servicebehoefte en eenvoudig onderhoud. Ook zorgt de speciaal ontwikkelde bevestiging voor een optimale krachtinleiding van het element naar het hoofdframe.

Duurzaam in zijn klasse

Door 40% minder slijtdelen en 33% minder smeerpunten in combinatie met 80% besparing op zink dankzij het unieke MicroZINQ® concept is de Veenhuis Fullject X-line dé premium bemester voor nu en de toekomst.

Perfect eindresultaat

Mede dankzij het doorontwikkelde Schuitemaker Hydrocare pendelsysteem gebaseerd op de Schuitemaker Exacta, is de werkdiepte over de gehele werkbreedte gelijk ongeacht de oneffenheid van het terrein. Daarnaast zijn de elementen meesturend waardoor er geen zijdelingse krachten optreden. Dankzij het unieke Veenhuis CleanFlow uitstroomrubber valt de mest stil in de gleuf voor een schoon en optimaal eindresultaat.

Bekende succesfactoren

De nieuwe Veenhuis Fullject X-line beschikt over de bekende 3-delige Veenhuis Pro schijf met een zelfslijpend effect voor een constante inbrengkwaliteit. De Fullject X-line is tevens voorzien van een Veenhuis SplitFlow snijverdeler en de beproefde 50mm slangen die zorgt voor een optimale snijwerking en vloeistofstroom.

Standaard is de bemester voorzien van pneumatische mestafsluiters. Hierdoor is de Veenhuis Fullject X-line uitermate geschikt voor precisiebemesting, voor een optimale benutting van de meststoffen.

Master your Manure

Efficiënte en duurzame landbouw wordt van steeds groter belang. Niet alleen door de strengere regelgeving, stijging van kunstmestprijzen en mogelijke schaarste, maar ook door de wereldwijd stijgende vraag naar voedsel. Veenhuis is als sinds de jaren ‘70 pionier in efficiënte mestaanwending. Door oplossingen te bieden met een lange levensduur en een optimaal eindresultaat ondersteunt Veenhuis de professional op de momenten die ertoe doen.

Introductie op AgroTechniek Holland

De Veenhuis Fullject X-line wordt tijdens Agrotechniek Holland op woensdag 14 september om 13.00 uur op de stand van Schuitemaker Veenhuis group gepresenteerd (Stand 4.29, Veld C).

In eerste instantie zal de Fullject X-line verkrijgbaar zijn in de werkbreedtes 9,0 meter en 10,5 meter in de Pro edition. Zowel smallere als bredere werkbreedtes zullen volgen, even als de Twin edition.

Over SVgroup

SVgroup levert producten en diensten aan bedrijven en instellingen in de agrarische sector en gladheidbestrijding. Door betrouwbare machines te leveren die makkelijk te onderhouden zijn, in combinatie met onze service, stellen wij onze klanten in staat maximaal te presteren op die momenten die er toe doen.

Of dit nu loonwerkers zijn die in korte tijd zoveel mogelijk gras willen verwerken, akkerbouwers en veehouders die gedurende het seizoen mest uitrijden of wegbeheerders in plotselinge winterse omstandigheden: SVgroup zorgt er voor dat onze klanten, onafhankelijk van de omstandigheden, hun werkproces beheersen om betrouwbare en continue kwaliteit van werk te kunnen leveren.

Onze merken Schuitemaker & Veenhuis

De SVgroup ontwikkelt, ontwerpt, produceert en verkoopt haar producten onder de merken Schuitemaker en Veenhuis; twee premium merken met een rijke historie en internationale verkooppunten en distributie.