DEUTZ-FAHR SERIE 4E Compact formaat ontmoet geweldige innovaties.

2 maart 2022

De nieuwe DEUTZ-FAHR 4E serie Stage V is specifiek ontworpen om te voldoen aan operationele eisen van zowel gespecialiseerde als kleinschaligere landbouwbedrijven, maar zijn tevens geschikt voor gemeente- en bodemonderhoudswerkzaamheden. Deze robuuste en uiterst gebruikersvriendelijke tractoren paren brandstofbesparing aan minimale onderhoudseisen. Het assortiment bestaat uit 4 modellen in uitvoeringen met 2- zowel als 4-wielaandrijving, met […]

De nieuwe DEUTZ-FAHR 4E serie Stage V is specifiek ontworpen om te voldoen aan operationele eisen van zowel gespecialiseerde als kleinschaligere landbouwbedrijven, maar zijn tevens geschikt voor gemeente- en bodemonderhoudswerkzaamheden. Deze robuuste en uiterst gebruikersvriendelijke tractoren paren brandstofbesparing aan minimale onderhoudseisen. Het assortiment bestaat uit 4 modellen in uitvoeringen met 2- zowel als 4-wielaandrijving, met een modern, functioneel ontwerp en een ergonomisch ontworpen bestuurdersplatform die het hoogste niveau van bestuurdersgemak waarborgt.

Als harde werker onder de stoere, uit één stuk vervaardigde motorkap treft u de innovatieve 3-cilinder-motor FARMotion 35 aan, een door SDF specifiek voor landbouwtoepassingen ontwikkelde krachtbron die in staat is tot uitzonderlijke prestaties wat betreft kracht en koppel, in een buitengewoon compact pakket. Conform emissienorm Fase V biedt de FARMotion 35 common rail 2000 bar brandstofinspuiting – turbocompressor met intercooler, voor excellente prestaties over een breed bereik van motortoerentallen en een betrouwbaar, onmiddellijk beschikbaar koppel bij lagere motorsnelheden. Het motorassortiment bestaat uit vier uitvoeringen met maximale vermogens van resp. 66, 76, 91 en 102 pk. De eerste twee, de modellen 70 en 80, voldoen aan emissienorm Fase V dankzij de samenwerking tussen het recirculatiecircuit van het uitlaatgas (EGR) en een DOC plus DPF, terwijl modellen 90 en 100 een gecombineerd DOC+DPF+SCR-nabehandelingssysteem van het uitlaatgas toepassen.

De 2WD-uitvoeringen zijn uitgerust met een volledig gesynchroniseerde mechanische transmissie met 4 versnellingen en 3 groepen (dus in totaal 12+12 versnellingen) die gemakkelijk een topsnelheid van 30 km/u verzorgen, terwijl de 4WD-uitvoeringen een 5-versnellingstransmissie bieden met een totaal van 15 versnellingen in beide richtingen en een topsnelheid van 40 km/u bij een zuinig gereduceerd motortoerental. Elektrohydraulische 4WD en differentieelsper voor en achter zijn standaard op alle modellen van de DEUTZ-FAHR 4E serie. De aftakas biedt tot 3 snelheden (540/540 ECO/1000) plus grondsnelheid. De mechanische aftakas waarborgt een geleidelijke, soepele activering.

Alle modellen in de DEUTZ-FAHR 4E serie hebben standaard een hydraulisch systeem met dubbele pomp, die het productief en doelmatig bedrijf van deze tractoren garanderen. Dit betekent dat het stuurcircuit door een speciale pomp wordt gevoed, terwijl de afzonderlijke 48 l/min hoofdpomp (of de optionele 56 l/min pomp) olie aanlevert voor uitsluitend de hefinrichting en de mechanisch aangestuurde hydrauliekventielen, die beschikbaar zijn in configuraties met max. 3 onafhankelijke ventielen. De mechanisch gestuurde hef achter heeft een standaard maximaal vermogen van 2500 kg. Ook een 3500-kg uitvoering is als optie verkrijgbaar. Het EasyLift controllersysteem is nu eveneens als optie leverbaar. Hiermee kunnen de werktuigen met één druk op de knop worden geheven en omlaag gebracht.

Met de 4E serie verzet DEUTZ-FAHR nogmaals de door het merk reeds hoog geplaatste lat voor bedieningsgemak van een compacte machine voor landbouw- of gemeentegebruik. Comfort en veiligheid zijn altijd van het eerste belang geweest voor DEUTZ-FAHR tractoren, wat bewezen wordt door functies zoals onafhankelijk remmen op alle vier de wielen en een met aandacht op bedieningsgemak ontworpen bestuurderszone. Het brede scala aan mogelijke afstellingen waarborgen comfort en bewegingsvrijheid voor bestuurders van alle maten en lengten. Brede, slipbestendige opstappen en ruim uitgevoerde handgrepen aan beide zijden zorgen voor gemakkelijke toegang. De bedieningselementen zijn op strategische en logische wijze gereorganiseerd naar gelang hun gebruiksfrequentie en worden duidelijk aangegeven met behulp van het uitgekiende en beproefde kleurencode-schema dat het merk eigen is. Het analoog-digitale display op het dashboard voorziet de bestuurder van duidelijke, onmiddellijk leesbare informatie over werkstatus en functies van de tractor. De in isolatiemateriaal uitgevoerde mat verhoogt het comfort nog verder door van de motor afkomstig geluid, vibratie en warmte richting bestuurder te minimaliseren. Ter vergemakkelijking van werkzaamheden bij slechte lichtomstandigheden, kunnen alle modellen worden uitgerust met max. 5 optionele werklampen. En wat tenslotte de veelzijdigheid van de DEUTZ-FAHR 4E serie tot op een nog grotere hoogte brengt, is een keuze tussen twee volmaakt geïntegreerde, in de fabriek gemonteerde frontlader-opties beschikbaar  (de Light Kit en de Ready Kit) die snel en eenvoudig aanbrengen van de frontlader mogelijk maken.