Pöttinger breidt zijn testcompetentie uit: Baanbrekend voor TIZ 3

12 januari 2022

Het Technologie- en Innovatiecentrum (TIZ) in Grieskirchen, Oostenrijk, is een van de modernste testcentra voor componenten in Europa. Op 11 januari 2022 was Markus Achleitner, regionaal minister van Economie, samen met de drie belanghebbenden en de algemeen directeur van het centrum aanwezig bij de eerste steenlegging voor de derde uitbreidingsfase. De fabrikant van landbouwmachines Pöttinger […]

Het Technologie- en Innovatiecentrum (TIZ) in Grieskirchen, Oostenrijk, is een van de modernste testcentra voor componenten in Europa. Op 11 januari 2022 was Markus Achleitner, regionaal minister van Economie, samen met de drie belanghebbenden en de algemeen directeur van het centrum aanwezig bij de eerste steenlegging voor de derde uitbreidingsfase. De fabrikant van landbouwmachines Pöttinger is een van de belanghebbenden, samen met de gemeenten Grieskirchen, St. Georgen, Tollet en het agentschap Business Oberösterreich. In deze fase wordt meer ruimte gecreëerd: TIZ 3 is een nieuw gebouw met ca. 1.800 m2 werkplaatsruimte en ca. 500 m2 kantoorruimte voor een investering van ca. 6,3 miljoen euro. De oplevering van TIZ 3 is gepland voor december 2022.

Markus Baldinger, Pöttinger-directeur voor Onderzoek, Ontwikkeling en Digitalisering, zei: Het TIZ Technologie- en Innovatiecentrum vormt het hart van het kwaliteitsborgingssysteem van Pöttinger. Al meer dan 18 jaar worden hier machines getest op hun kwaliteit en geschiktheid voor veldomstandigheden. Hier komen onderzoek, ontwikkeling en testen tegenover elkaar te staan. Het testcentrum is een van de modernste in de landbouwindustrie wereldwijd en heeft een uitstekende reputatie. Deze tests besparen tijd en geld: tot 75 procent in vergelijking met tests in het veld. Binnen een relatief korte periode kunnen machines aan een levenslange belasting worden blootgesteld. Een werkbelastingstest op de componententestbank die in een paar maanden wordt afgerond, bootst veldtesten na die voor grote machines normaal 30.000 hectare zouden beslaan en langer dan 5 jaar zouden duren.” De machines van Pöttinger zijn ontworpen om de beste werkresultaten te leveren. Om dat te bereiken, moet de technologie perfect werken. Daarnaast kan het centrum andere internationale klanten uit de lucht- en ruimtevaart, machinebouw en elektromobiliteitsindustrie voorzien van het uitgebreide scala aan professionele diensten.