SIMA 2019

21 december 2018

EEN NIEUWE AFSPRAAK: DAG VAN DE VEETEELT! Dankzij SIMEGENA verzamelt SIMA (Wereldbeurs voor leveranciers in de landbouw en veeteelt) landbouwers en veetelers uit de hele wereld samen op één plaats. Om te voldoen aan de sterke vraag in de sector, organiseert het salon tijdens SIMAGENA voor de eerste keer een „dag van de veeteelt“. Een […]

EEN NIEUWE AFSPRAAK: DAG VAN DE VEETEELT!

Dankzij SIMEGENA verzamelt SIMA (Wereldbeurs voor leveranciers in de landbouw en veeteelt) landbouwers en veetelers uit de hele wereld samen op één plaats. Om te voldoen aan de sterke vraag in de sector, organiseert het salon tijdens SIMAGENA voor de eerste keer een „dag van de veeteelt“. Een uniek evenement dat business, ontmoetingen en reflectie over komende belangrijke kwesties met elkaar verbindt.

DE EUROPESE SAMENKOMST VAN DE RUNDVLEESGENETICA

SIMAGENA is de samenkomst bij uitstek van de Franse en internationale professionals uit de landbouw en genetica van de rundveestapel. De beurs biedt, op één en dezelfde plaats, een gediversifieerd en uitgebreid aanbod met inbegrip van landbouwmachines en veeteelt en verzamelt op samenhangende wijze alle innovaties uit deze sectoren. Door de jaren heen is dit evenement het referentiepunt geworden voor Franse en Europese bedrijven die zich bezighouden met genetische selectie en export van fokdieren. SIMAGENA wordt vandaag erkend voor de diversiteit van zijn runderen en als rijke genetische draaischijf.

EEN NIEUW HOOGTEPUNT… DE DAG VAN DE VEETEELT

Nieuw in 2019: SIMA organiseert tijdens de beurs een dag van de veeteelt, op woensdag 27 februari 2019. Dit nieuw evenement brengt verschillende hoogtepunten samen, waardoor professionals uit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten en informatie uitwisselen:

• De Open-Shows vernieuwd in een modern en gezellig kader en onder leiding van beroemde internationale keurmeesters.

• Een ronde tafel over het thema “Hoe de AgTech de rentabiliteit van de bedrijven verhoogt”, georganiseerd in samenwerking met de Parijse landbouwbond Agridées en de INRA;

• Internationale veilingen (onder leiding van KBS Genetic, Beauvallet Plainmaison en Gènes Diffusion), in aanwezigheid van veetelers uit verschillende landen van de Europese Unie. De afspraak bij uitstek van SIMAGENA, deze verkoopmomenten zijn echte evenementen (veilingen van Charolais-runderen, Holstein-vaarzen, Simbeef van mannelijke fokdieren, koeien en Limousines-vaarzen…) waarbij de veilingen een heel hoog niveau bereiken.

“Tijdens een SIMAGENA-evenement dat reeds vele edities heeft gekend, wordt deze nieuwe dag op woensdag 27 februari speciaal gewijd aan de veeteelt en biedt deze de gelegenheid om te wijzen op het belang van de bijdrage van de agro-uitrustingen aan het concurrentievermogen van de veeteeltbedrijven en aan de optimalisatie van de werkomstandigheden van de veetelers en de goede praktijken ten gunste van het dierenwelzijn.“ verklaarde Frédéric Martin, Voorzitter van AXEMA en SIMA.

SIMAGENA INTERNATIONAL BUSINESS CLUB

Tegelijkertijd verwelkomt de SIMAGENA International Business Club, de uitgelezen ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven, alle exposanten van SIMAGENA en alle buitenlandse delegaties. Gedurende de vijfdaagse beurs zijn er ook studenten aanwezig die zich specialiseren in veeteelt, om op aanvraag specifieke presentaties te ontvangen en te organiseren en rondleidingen te verzorgen.

DE VEETEELT IN DE SCHIJNWERPERS TIJDENS DE SIMA INNOVATION AWARDS

De prijzenlijst van de SIMA Innovation Awards werd onthuld op 22 november laatstleden. Onder de 27 medailles uitgereikt op deze gelegenheid, hebben 3 ervan specifiek betrekking op de veeteelt:

• Veevoederrek van Beiser Environnement(bronzen medaille), een rek voor voedergewassen met gegalvaniseerde trog, beschermd tegen regen gemonteerd op een aanhangwagen met aangesloten weging;

• Brede passage met Surlock van Jordan (bronzen medaille), een automatisch vergrendelingssysteem van omheiningen in de twee doorgangsrichtingen;

• Lavicole van Rabaud (bronzen medaille), een radiografisch bestuurde wasmachine voor gebouwen van pluimveebedrijven.

www.simaonline.com #SIMA #SIMAPARIS