De 5DF, 5DS, 5DV en 5DF ECOLINE Series: Speciale tractoren voor special gewassen

16 december 2016

DEUTZ-FAHR heeft een nieuwe generatie van smalspoor tractoren vrijgegeven voor zeer productief werk in de wijn- en boomgaarden voor onderhoud in het groen en waterwegen als ook voor inzet in gemeentelijke werkzaamheden: de 5DF, 5DS, 5DV en 5DF ECOLINE Series. De opvolgers van de beproefde en geteste Agroplus F / S / V series zijn […]

DEUTZ-FAHR heeft een nieuwe generatie van smalspoor tractoren vrijgegeven voor zeer productief werk in de wijn- en boomgaarden voor onderhoud in het groen en waterwegen als ook voor inzet in gemeentelijke werkzaamheden: de 5DF, 5DS, 5DV en 5DF ECOLINE Series. De opvolgers van de beproefde en geteste Agroplus F / S / V series zijn volledig opnieuw ontworpen aan de voorzijde, zodat ze nog compacter efficiënter en wendbaarder in gebruik zijn. De ingenieurs van DEUTZ-FAHR zijn erin geslaagd om elk onderdeel te integreren op een zeer compacte manier onder de nieuw ontworpen motorkap, van de motor naar de koelsystemen en de brandstoftanks. Dankzij de nieuwe geometrie van de voorasdrager is een stuurhoek tot 60 ° nu mogelijk. In combinatie met de kortste wielbasis in hun klasse, dit maakt de nieuwe smalspoortrekkers van DEUTZ-FAHR de meest wendbare op de markt. Bovendien, elk van deze modellen bieden een verscheidenheid aan technische hoogstandjes, zoals de zeer efficiënte FARMotion motoren, een vooras met onafhankelijke wielophanging, drie-traps Powershift transmissie met een topsnelheid van 40 km / u ECO en nieuwe hydraulische opties. Bovendien, met 44 modellen in totaal en verschillende uitrustingsniveaus van 75 tot 113 pk, is er een enorme keuze van high-tech tot zuinig, wat betekent dat elk bedrijf zich een 5 D F, V of S kan vinden om haar behoeften te voldoen op het gebied van specifieke toepassingen en comfort voor de bestuurder.

Vooras met onafhankelijke wielophanging

Het nieuwe vooras-concept is uniek voor smalspoor tractoren, waarmee het een echt hoogtepunt is van de nieuwe 5DS en 5DV series. Onafhankelijke wielophanging met een dubbel wishbone ontwerp maakt het elk voorwiel mogelijk om verticaal te verplaatsen naar een verschillende stand. De veerweg van elk wiel wordt door een aanpassend elektro-hydraulisch systeem bestuurd. Dit zorgt ervoor dat het contactvlak van het wiel altijd volledig de grond raakt. Samen met het differentieel tractiecontrole (DTC) systeem, dat voortdurend het aantal wielomwentelingen meet en ervoor zorgt dat het koppel altijd wordt toegepast op de wielen tijdens maximale trekkracht. Het voorasconcept van de nieuwe smalspoortrekkers van Deutz-Fahr garandeert maximale wielgrip , tractie, stabiliteit en veiligheid voor alle bodemomstandigheden, zowel op als naast de weg. De slanke geometrie van de voorasdrager laat een stuuruitslag tot 60 ° toe. De draaicirkel is daardoor 10% afgenomen (tot drie meter met 24 “banden). Een hydraulische 4WD beremming is standaard natuurlijk, net zoals de elektro-hydraulische koppeling van de vierwielaandrijving en het differentieelslot.

Motor

Hard aan het werk onder de nieuw ontworpen motorkap van de nieuwe DEUTZ smalspoortractoren zijn de zeer compacte drie- en vier-cilinder FARMotion Stage 3B motoren. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de landbouw, deze common rail-motoren zijn voorzien van elektronische injectie met een druk van 2.000 bar, een nieuwe kleppen concept, vergrote cilinders, een nieuwe krukas ontwerp, een elektronische uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem en een diesel oxidatiekatalysator (DOC) systeem – dit allemaal betekent dat ze optimale prestaties leveren en een constant koppel, zelfs bij lage motortoerentallen. Brandstofverbruik, emissies, trillingen en geluid zijn geminimaliseerd.

Andere nieuwe eigenschappen zijn onder meer een compact koelsysteem met een vergrote koeloppervlak, intercooling, een brandstof koelsysteem, een air-conditioning condensor, een geoptimaliseeerde luchtstroom en een Powercore luchtfilter met stofafscheiding. Beide systemen ondersteunen de efficiëntie van de motor en zijn ontworpen voor lange onderhoudsintervallen en snelle en eenvoudige onderhoudswerkzaamheden.

Transmissie

De drie-traps Powershift transmissie met vijf versnellingen is uniek in deze tractorklasse, het voorziet in de juiste werksnelheid voor alle toepassingen met maximaal 45 naar voren en tot 45 versnellingen achteruit. Een 40 km/u ECO ‘overspeed’ concept vermindert sterk het brandstofverbruik en het geluidsniveau. De snelheid van 40 km / u kan worden bereikt met elke bandencombinatie. Verkrijgbaar bij de GS-modellen, het Stop & Go systeem maakt het wegrijden en stoppen handig zonder bediening van de rijkoppeling. Er zijn verschillende soorten transmissies beschikbaar voor de 5DF, 5DS en 5DV:

een mechanische vijf versnellingen transmissie met tot 30 vooruit en 15 versnellingen achteruit of een vijf versnellingen Powershift transmissie met Powershuttle en tot 45 voorwaartse en achterwaardse snelheden. De 5DF ECOLINE is voorzien van een vijf-versnellingen transmissie met maximaal 30 vooruit en 15 versnellingen achteruit.