Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Foliebinding en FastBale

Waar optimalisatie van kuilgras en techniek samen komen!

 

 

Na de introductie van foliebinding tijdens Agritechnica 2017 kan Vicon foliebinding voor het komende grasseizoen volop leveren op de Vicon FastBale non-stop perswikkel combinatie. Hiermee voldoet Vicon aan de toenemende vraag naar foliebinding in de markt. Dankzij het non-stop persen en wikkelen van balen met de FastBale, neemt de capaciteit met gebruik van foliebinding nog eens extra toe.  

 

 

FastBale en foliebinding – de perfecte combinatie

De werkwijze van Vicon FastBale maakt werken met foliebinding nog gemakkelijker. FastBale heeft het unieke voordeel dat de gewasstroom automatisch wordt geregeld als onderdeel van het non-stop persproces. Met een nauwkeurige en gecontroleerde timing wordt de folie in de perskamer gevoerd. De lengte wordt automatisch berekend, zodat slechts een minimum van folie tussen het binnenkomende gewas en de baal wordt geplaatst, voordat de gewasstroom van de hoofdkamer weer wordt omgeschakeld naar de voorkamer. 

Bij een conventionele pers daarentegen moet de chauffeur op gevoel op het juiste moment stoppen, ter voorkoming dat de folie-staart te ver wordt meegenomen tussen de binnenkomende gewasstroom en de baal. FastBale maakt een betrouwbare start mogelijk en maakt het werk voor de chauffeur gemakkelijker.  

 

Extra capaciteit met FastBale

Foliebinding vraagt doorgaans om een paar lagen meer t.o.v. netbinding en dus langer stilstand bij een conventionele perswikkelcombinatie. Dankzij het non-stop concept van FastBale is stilstand bij foliebinding helemaal niet nodig, waardoor de capaciteit van FastBale met foliebinding nog groter wordt in vergelijking met de andere systemen in de markt.

Daarnaast kan de FastBale gebruiker eenvoudig kiezen tussen gebruik van folie of net, zonder mechanische aanpassingen. Alleen het verwisselen van de rol is genoeg. Dankzij de camera, die past op de IsoMatch Tellus PRO ISOBUS terminal, heeft de chauffeur een duidelijk beeld van het gehele proces. 

Een volledige rol folie is aanzienlijk zwaarder dan een rol met net. Daarom beschikt de Vicon FastBale een hydraulisch bediende houder om de folierol op zijn plaats te tillen. Hierdoor hoeft de chauffeur de zware rol niet volledig handmatig te plaatsen.  

 

 

***

 

 

Vicon is a brand of Kverneland Group

Kverneland Group is a leading international company developing, producing and distributing agricultural machinery and services. Strong focus on innovation allows us to provide a unique and broad product range with high quality. Kverneland Group offers an extensive package aimed at the professional farming community, covering the areas of soil preparation, seeding, forage and bale equipment, spreading, spraying and electronic solutions for agricultural tractors and machinery. For more information on Kverneland Group visit www.kvernelandgroup.com 

 

 

 

 


Gepost op: 11-02-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar