Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

START-UP & INNOVATIE HEBBEN HUN EIGEN RUIMTE OP SIMA 2019!

SIMA (24 tot 28 februari 2019, Parc des Expositions van Paris-Nord Villepinte) zal rond haar thema “De innovatie ten dienste van een competitieve landbouw” twee ruimtes aanbieden die prioriteit geven aan 34 jonge ondernemingen, aan innovaties en nieuwe technologieën in de landbouwsector. In samenwerking met La Ferme Digitale zal de eerste ruimte in hall 4 gewijd zijn aan de Start-up-Dorpen. De tweede ruimte, in hall 6, zal zich toeleggen op het Dorp van de Innovatie.

 

DE START-UP-DORPEN, IN SAMENWERKING MET

De Start-Up-Dorpen, opgevat als animaties, zullen worden ingeplant in hall 4, in het middelpunt van de sector van de precisielandbouw. De gezellige Start-Up-Dorpen zijn een echte springplank om de jonge ondernemingen onder de grootste naar voor te schuiven. Op deze nieuwe editie zijn er dubbel zoveel start-ups aanwezig! Er zijn dus 34 ondernemingen te ontdekken:

AgriCommunity is bedoeld voor de professionals uit de landbouwwereld, om de observaties over de bio-agressoren van de gewassen te geo-lokaliseren en te delen.

Agriconomie is een platform waarop de landbouwers een breed gamma aan landbouwproducten kunnen terugvinden: meststoffen, zaden, filters, enz.

Agri-échange in een online uitwisselingsplatform van diensten met betrekking tot landbouwmateriaal onder landbouwers zonder dat er geld aan te pas komt.

AgriSolution is een onderneming die eenvoudige oplossingen aan de landbouwers aandraagt. Ze is de initiatiefneemster van Irricam, een camera waarmee in een oogwenk de landbouwirrigatie in het oog kan worden gehouden. De camera, via de 3G op het materieel van de landbouwer aangesloten, geeft met beeld en geluid een idee van de goede voortgang van de irrigatie. Eenvoudig en efficiënt, want de landbouwer kan zijn smartphone als interface gebruiken.

Airinov brengt, dankzij het gebruik van drones, de velden met een ongeziene precisie in kaart. Net als een radiograaf of een scanner ziet de drone Airinov wat het menselijk oog niet kan waarnemen en dit zorgt ervoor dat de planten op de sleutelmomenten van hun groei kunnen worden bekeken en opgevolgd.

Api-agro is het belangrijkste uitwisselingsplatform van Franse en Europese gegevens die nuttig zijn voor de landbouwsector. Het structureert en coördineert de informatiestroom tussen de operatoren van de landbouwsector zodat ze in alle veiligheid innoverende digitale diensten die gewijd zijn aan de verbetering van de prestaties van de producenten en de landbouwsectoren kunnen ontwikkelen.

Aptimiz boost de rentabiliteit van de boerderijen en maakt het dagelijks leven van de landbouwers gemakkelijker door hen een betere kennis en beheer van hun werktijd te bezorgen.

Captain Farmer (Agritel) is de onmisbare tool voor de landbouwers om via een intuïtieve en gepersonaliseerde benadering op het juiste ogenblik te verkopen.

Carbon Bee ontwikkelt een hyper-spectrale camera voor landbouwdrones, landbouwrobotten en camera’s voor tractoren.

ClicParcelle is een app waarmee de landbouwer zijn werk en zijn rendementen, zijn oogsten, zijn kwaliteit en zelfs zijn partners en hun kosten kan beheren.

ComparateurAgricole.com vergelijkt de beste landbouwaanbiedingen rechtstreeks vanuit de boerderijen. De website stelt de landbouwers voor hun granen, tarwe, gerst, maïs, koolzaad, Matif-tarwe tegen de beste prijs te verkopen en hun meststoffen tegen de beste prijs aan te kopen.

Ekylibre is een open source beheerapp voor een aangesloten en duurzame landbouw.

EnerBIOflex is een onafhankelijk studiebureau dat gespecialiseerd is in de energiebehoefte van de landbouwsector. Het begeleidt de landbouwers in hun aanpak van de energie (optimalisering van de energieleveringscontracten).

Exotic System ontwerpt aangesloten voorwerpen die verband houden met de wereld van de voertuigen, van de industrie en de landbouw: de doelstelling is haar klanten te helpen ”aangesloten te groeien”.

FarmLEAP is een dienstenplatform voor landbouwexploitanten die hun prestaties willen verbeteren door hun kennis te delen en het beheer van hun percelen te vergemakkelijken.

Farmviz werkt aan de anticipatie van het landbouwrendement voor de landbouwers en de coöperatieven.

Go4ioT begeleidt de ZKB/KMO’s die geen bijzondere kennis hebben van de aangesloten voorwerpen, teneinde oplossingen uit te werken waarmee ze hun uitbating en hun onderhoud kunnen optimaliseren. Ze biedt eveneens KHIKO aan, een professionele tracker om in de landbouw- en de visserijsector voorwerpen tegen diefstal te beveiligen.

HKTC Technologies ontwerpt, ontwikkelt en commercialiseert toestellen die volledig autonoom, zonder menselijke interventie, tijdens de werkfase kunnen werken. Haar kennis is gebaseerd op het beheer van de sturing, de vordering van de automatismen, van de hydraulica, van het mechanisch lassen, evenals van de verzameling van gegevens. Ze werkt voor eigen rekening of als ontwikkelaar voor derde ondern

Gepost op: 31-01-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar