Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

New Holland introduceert de nieuwe CX5- en CX6-maaidorserseries en verlegt de grenzen van comfort, veelzijdigheid en flexibiliteit van gewas tot gewas

•Beste comfort tijdens rijden en oogsten

•Eén model voor iedere klant, op alle terreinen en hellingen

•Uitstekende flexibiliteit van gewas tot gewas dankzij het Multi-Thresh™-systeem en gesegmenteerde dorskorf

•Beste reinigingsprestaties met exclusieve New Holland 4-trommeltechnologie

New Holland Agriculture introduceert de nieuwe CX5- en CX6-maaidorserseries met vijf en zes schudderzeven, die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke flexibiliteit. Met vier modellen en zeven uitvoeringen levert deze maaidorserserie unieke kwaliteit en prestaties in ieder veld en gewas. Deze prestaties worden geleverd vanuit de ongekend comfortabele nieuwe Harvest SuiteTM Deluxe-cabine. De hoge capaciteit, in combinatie met de uiterst zuinige motoren uitgerust met Tier 4B-conforme ECOBlue™ HI-eSCR-technologie, en het eenvoudige, snelle onderhoud leiden tot optimale bedrijfskosten voor de klant. De nieuwe CX5- en CX6-series hebben overal een oplossing voor: van veehouders die stro van hoge kwaliteit wensen tot loonwerkers en landbouwers van handelsgewassen, die vlot van gewas willen veranderen zonder in te boeten aan prestaties en kwaliteit.

Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line, licht toe: “De CX5- en CX6-series bieden een ruim aanbod aan functies en aanpassingsmogelijkheden voor elke denkbare oogstsituatie: vaste of zelfnivellerende Smart Sieve™-reinigingsschoen, Autofloat™ II-systeem, een uitgebreide reeks maaiborden, met ondermeer de High-Capacity, Varifeed™, Flex en Draper optie, en de mogelijkheid om stro of rijgewassen te dorsen. Dankzij de ongeziene flexibiliteit van gewas tot gewas in combinatie met de geavanceerde automatiseringsfuncties in het Precisielandbouwsysteem (PLM), zijn de CX5 en CX6 ideaal voor klanten die een hoge mate van veelzijdigheid voor hun gewassen en velden eisen: coöperaties, gemengde landbouwbedrijven, landbouwers van handelsgewassen en loonbedrijven.” 

 

Beste comfort tijdens rijden en oogsten

 

Voor de ontwikkeling van de nieuwe Harvest Suite™ Deluxe-cabine werd uitgebreid met klanten overlegd en die input werd gebruikt om de standaard van bestuurderscomfort nog verder te verhogen. Met een inhoud van 3,7 m3 is dit de grootste en meest comfortabele cabine in haar klasse, met genoeg ruimte voor twee inzittenden. Het glasoppervlak werd met 7% vergroot en beslaat nu 6,3 m2, inclusief een achterruit over de gehele breedte, voor uitstekend zicht rondom, op de breedste maaiborden en op de graantank. De nieuwe luchtgeveerde Deluxe-stoel en verstelbare zijconsole, uitgerust met de op kracht gebaseerde CommandGrip™-bedieningshendel, en de herontworpen en slankere stuurkolom met voetsteunen bieden een ergonomisch werkstation waarin zelfs de langste oogstdagen voorbij vliegen. De cabine is ook uitgerust met het ultrabrede, verstelbare IntelliView™-kleurentouchscreen van 26,4 cm. Al deze ruimte en comfort gaat gepaard met een uitzonderlijk stille omgeving met een geluidsniveau van slechts 73dB[A].

 

Eén model voor iedere klant, op alle terreinen en hellingen

 

In de CX5- en CX6-serie is voor iedere behoefte het juiste model beschikbaar: Standaard, Smart Sieve™, Laterall, Hillside, de CX5 en CX  modellen kunnen alle terreinen en hellingen aan. Het gepatenteerde New Holland Smart Sieve™-systeem regelt de zijwaartse beweging van de zeef naargelang hellingsgraad en korrelgrootte. Dit systeem neutraliseert ongewenste draaibewegingen, zorgt voor een perfect gebalanceerde zeefdynamiek en behoudt een maximale reinigingsefficiëntie op hellingen tot 25%. 

Klanten die op heuvelachtig terrein werken kunnen kiezen voor de Laterale-uitvoering van de CX5.90 en CX6.90, die zijn uitgerust met het geavanceerde, automatische nivelleringssysteem van New Holland, dat aan beide zijden een correctie van dwarshellingen tot 18% biedt, voor gelijkmatige graanverdeling en optimale reinigingsefficiëntie. Voor extreme hellingen is de CX5.90 Hillside de perfecte oplossing. Twee onafhankelijke hydraulische systemen - één voor de correctie van zijwaartse hellingen, de andere voor een correctie in de lengterichting - zorgen voor maximale efficiëntie in de scheidings- en reinigingsgedeelten. De veiligheid en efficiëntie op het veld nemen toe doordat de wielen verticaal blijven.

 

Uitstekende flexibiliteit van gewas tot gewas dankzij het Multi-Thresh™-systeem en gesegmenteerde dorskorf

 

De exclusieve New Holland 4-trommeltechnologie, uitgerust met dorstrommel met Multi-TreshTM- & Opti-Thresh™-systeem, dorstrommel aan de achterkant, roterende afscheider en Straw Flow™-dorstrommel, kan eenvoudig worden afgestemd op verschillende gewas- en oogstomstandigheden, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de graan- en strokwaliteit of de doorvoer.

De CX5- en CX6-series bieden tal

Gepost op: 09-09-2017

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar