Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.

Artikel in de kijker


Nearly New Tractor: demontagetest van een moderne trekker met traploze transmissieNearly New Car, oftewel zo goed als nieuwe auto, is een kwaliteitsgarantie die we kennen vanuit de automobielwereld. ‘Nearly New Tractor’ was onze eerste indruk nadat we dit voorjaar een gebruikte Claas Axion 920 tot op het laatste...


Lees het volledige bericht hier.Nieuws in de kijker


AVR showt nieuwe machines tijdens SIMA ParijsInnovation first - Together we grow the world, is het thema van SIMA 2015. Met zijn vernieuwde productgamma sluit dit perfect aan bij de Keen & Green filosofie van aardappelmachinebouwer AVR. Jaarlijks worden nieuwe producten en...


Lees het volledige bericht hier.

Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

SILOKING maakt de 4.0 productlijn compleet met de grootste reeks grootste zelfrijders.

De SelfLine 4.0 System 1000+ reeks voor de het topsegment is nu ook voorzien van alle 4.0 kenmerken en is al in productie.

 

SILOKING presenteert de grootste 4.0 zelfrijdende voermengwagen op AGRITECHNICA. De SelfLine 4.0 System 1000+ met 29m³ of 32m³ is ontwikkeld voor bedrijven met 1000 koeien en meer. De machine overtuigt direct door de nieuwe en sterke motortechniek van Volvo, de 3 mengvijzels voor een snel en homogeen mengsel en het zeer wendbare 3-assige chassis.

 

Veel vermogen beschikbaar

De aandrijving gaat via een Volvo 6-cilinder motor met een cilinderinhoud van 7.7 liter en een vermogen van 286pk.

Vier sterke Bosch Rexroth hydrostaten brengen het grote motorvermogen specifiek en efficiënt over naar de belangrijkste componenten, zoals de frees en mengvijzel.

Verder kan de eindgebruiker flink besparen op de kosten, omdat de standaard onderhoudsintervallen van de motor zijn vergroot naar 1.000 werkuren.

De structuurvriendelijke uitkuilfrees maakt het mogelijk om grote hoeveelheden voer uit te kuilen tot een hoogte van 5.5m.  Het voer wordt via het brede freeskanaal rechtstreeks naar de mengkuip gebracht. Daar mixen de drie turbo-vijzels het mengsel snel en regelmatig tot een homogeen mengsel. Het zeer efficiënte lossysteem zorgt ervoor dat er binnen 90 seconden in de stal gelost kan worden.

 

“Veel grote bedrijven voeren 100 ton en meer per dag, 365 dagen per jaar. Daarom hebben we onze focus gelegd op een zeer hoog niveau van betrouwbaarheid. De gebruikte componenten zijn ontwikkeld voor extreme eisen en lange levensduur”, vertelt sales manager Sascha Behrend.

 

Snelheid en flexibiliteit

De XXL zelfrijder is uitgerust met een 3-assig chassis met standaard luchtvering.

De 3 assen reduceren de last op het chassis, de banden en de aandrijving en dankzij de actieve besturing van de voor- en achterassen, heeft de zelfrijder een draaicirkel van slechts 8.1m.

De 40-km/u versie is standaard zorgt voor snel transport tussen de verschillende bedrijven – zelfs indien compleet geladen.

 

Gemakkelijk werken met een druk op de knop

In plaats van verschillende commando’s heeft het “Feed Table Management” slechts een druk op de knop nodig op de multifunctionele armleuning om verschillende hydraulische functies automatisch te laten starten, zoals bijvoorbeeld “intrekken kettingafvoerband”, “inschakelen kettingafvoerband” en “openen losdeur”.

 

Bezoek ons op AGRITECHNICA in hal 5, stand D36.


Gepost op: 04-09-2017

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar