Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Laatste magazines


Bekijk hier het hele magazine archief.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookBekijk artikel


Juni 2017 » Voorwoord » Eerst karakter en dan kennis?

Eerst karakter en dan kennis?

Waarheid van het seizoen 

' Karakter zonder kennis heeft vaker succes dan kennis zonder karakter.' (Marcus Tullius Cicero, Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof)

 
Eerst karakter en dan kennis?
Dit nummer van TractorPower
Patrick Cornette en zijn vrouw Chris tonen aan dat oude roots combineren met nieuwe technologie je akkerbouwbedrijf op-todate houdt en een stevige verankering voor de toekomst biedt. Een soortgelijk verhaal bij de familie Hanssens in Wevelgem die dezelfde accenten legt in hun melkveebedrijf en de melk omzet in ambachtelijke producten die voornamelijk via hun eigen kanalen verkocht worden. Loonbedrijf Agri Minon in Braine-le- Château wordt geleid door Annie Van Landuyt en haar zoon Guillaume.
Hun eigen aparte aanpak van en brede visie op loonwerk heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in de ruime regio als een referentie op de kaart staat. Mechanisatiebedrijf Abrassart in Athis is al 120 jaar actief in de landbouwsector, breidde in 2013 fors uit
en wordt nu geleid door vader Stéphane en de twee dochters Eleanor en Victoria. Karel Casteels uit Wolvertem is aankoper van aardappelen bij Deschout Potatoes en gepassioneerd door de landbouw. Hoewel hij niet in de landbouwsector geboren is,
blijft zijn grote droom nog altijd zelf boer te worden. Andreas Klauser, baas van Case IH en Steyr wereldwijd, legt ons uit hoe hij de landbouw ziet evolueren en hoe tractorenbouwers daarop kunnen inspelen. Lorenzo Delmaere en Patrick Vermeulen van het VTI in Poperinge leggen uit wat hun 7e jaar land- en tuinbouwmechanisatie in petto heeft en we volgen 3 studenten tijdens hun wekelijkse bedrijfsstage. Het tweede deel van het magazine is gevuld met enkele technische reportages en om af te ronden nemen we jullie mee naar China om eens te gaan kijken hoe er daar geboerd wordt en voor welke grote uitdagingen de Chinese landbouw staat.
De redactie
 

U leest:Abonnementen